Hoe blijven mijn handdoeken langer mooi? Tips van experts

Hoe blijven mijn handdoeken langer mooi? Tips van experts

Badlinnen op de juiste manier wassen is essentieel om er zo lang mogelijk van te genieten. In dit artikel geven we je een paar onmisbare tips om je handdoeken zo lang mogelijk zacht en absorberend te houden.

- Nieuwe handdoeken was je altijd eerst voor ingebruikname. De handdoeken kunnen gewassen worden op 40°C tot 60°C. Handdoeken in donkere kleuren was je best 3 keer apart, zo zal het teveel aan verfstof geëlimineerd worden.

- Geen wasverzachter gebruiken: het maakt de handdoek zacht maar tevens waterafstotend. Herhaaldelijk wassen met teveel wasverzachter kan leiden tot een handdoek die slecht water opneemt en gaat pluizen.

- Een droogtrommel maakt een wasverzachter overbodig. De lucht in combinatie met mechanische beweging maakt de handdoek zacht, volumineus en absorberend.

- Handdoeken moeten altijd in een goed gevulde wasmachine worden gewassen anders kunnen ze gaan pluizen of ontstaan beschadigingen. Niet samen wassen met ritsen, velcro en haakjes, deze kunnen de lussen van de badstof beschadigen.

- Voor gekleurde handdoeken gebruik je een neutraal wasmiddel, zonder optische witmakers. Donkere kleuren was je best apart.


 --- Ontdek onze prachtige Royal Touch handdoeken hier

Terug naar blog