Waarom kiezen voor een dekbed in Tencel?

Waarom kiezen voor een dekbed in Tencel?

Op zoek naar een heerlijke slaapervaring? Onze nieuwste Tencel dekbedden zorgen voor een gezonde nachtrust en worden gemaakt met respect voor het milieu. 

Wat is Tencel? Tencel® is de merknaam van de vezels lyocell en modal. Dit zijn vezels gemaakt uit houtpulp die worden verwerkt tot textiel. Het hout wordt gewonnen via duurzaam bosbeheer. Wanneer je voor stoffen uit Tencel kiest, kies je dus voor een milieuvriendelijk en duurzaam materiaal.

Hoe wordt Tencel® Lyocell gemaakt? Houtpulp wordt gemalen en verwerkt tot vezels, vervolgens tot garen gesponnen en uiteindelijk tot stof geweven. Tijdens het hele proces wordt het water en de niet-toxische oplosmiddelen maximaal hergebruikt (closed-loop) en wordt er zuinig met energie om gegaan. 

 wat is tencel casilin dekbed

Welke eigenschappen biedt een dekbed in Tencel Lyocell? We zetten graag alle voordelen even op een rijtje: 

  • Zijdezacht met een hoog knuffelgehalte. We gebruiken Tencel® Lyocell in de tijk van het dekbed. Daardoor voelt de buitenkant zo zacht als zijde en is deze geschikt voor de gevoelige huid. Bovendien heeft het een mooie glans en een luxe uitstraling. De vulling bestaat voor 60% uit Tencel, en voelt vederlicht op het lichaam 
  • Optimale vochtregulering. Tencel absorbeert het vocht nóg beter dan katoen. Dit zorgt voor een droog en koel slaapklimaat. Het wordt sterk aangeraden bij mensen die last hebben van nachtelijke transpiratie
  • Anti – allergisch. Bacteriën en huisstofmijt ontwikkelen zich in een vochtige omgeving. Tencel absorbeert het overtollige vocht optimaal en geeft het snel weer af. Dit resulteert in een droge slaapomgeving waarin bacteriën zich niet kunnen ontwikkelen. Met een gezonde slaaphygiëne als gevolg
  • Duurzaam & onderhoudsvriendelijk. Lyocell is een enorm sterke vezel en garandeert dat je er vele jaren van kan genieten. Bovendien kan het dekbed perfect gewassen worden op 60 graden.

Dekbedden van Casilin uit Tencel. Het Tencel dekbedden gamma van Casilin heet Super Soft. Je vindt het in 3 varianten, met elk z’n voordelen:

  • MONO: Medium warm dekbed dat het hele jaar door gebruikt kan worden en een hoog slaapcomfort biedt. Ontdek het hier

  • LIGHT: Een ultra licht dekbed, uitermate geschikt voor de zomermaanden, vind je via deze link

  • DUO: Een vierseizoenen dekbed: het combineert 2 verschillende gevulde dekbedden, die door drukknoppen aan elkaar verbonden kunnen worden. Via onze webshop te bekijken en bestellen. 

 

 

Terug naar blog